Matelin Makia-Pirtin pieni jäätelöpuoti

Matelin Makia- Pirtin Pieni Jäätelöpuoti

Kesällä 2021 ravintolan pihapiiriin avautui Matelin Makia-Pirtin pieni jäätelöpuoti. Pienestä hirsisestä kioskista myydään jäätelöannoksia ja yksittäin pakattuja jäätelöpikareita.

Jäätelövalikoimastamme löydät aitoja ja paikallisia makuja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Sillä artesaanijäätelöt meille tuottaa Polvijärveläinen jäätelövankkuri.

Olemme valinneet makuja jokaiselle herkkusuulle. Minttu-suklaata, puolukka-jogurttia, tervaa, aitoa vaniljaa, mansikkaa ja aikuisempaan makuun suussa sulavaa baileysjäätelöä. Jokaisessa maussa on jokin paikallinen juttunsa. Marjat tulevat Pohjois-Karjalan metsistä, maito lähialueen maitotilallisilta.

Valikoimassa muitakin makeita herkkuja, paikallisesti valmistettuja Pirttihirmun limonadeja ja erikoiskahveja jääkahveista cappuccinoon.

Tule herkuttelemaan ja ihastelemaan pihalta avautuvaa vaaramaisemaa. Rennoksi ulko-olohuoneeksi sisustettu piha-alue suorastaan kutsuu viettämään aikaa yhdessä pihapelien ja rentoutumisen pariin.

Kesäkahvila

Ravintolan sisätiloista löydät myös kesäkahvilan, joka palvelee asiakkaita kesäkuun alusta elokuun loppuun aukioloaikojen puitteissa. Jos pikkunälkä yllättää, valikoimastamme löydät perinneleipomon suolaiset ja makeat herkut. Nauti kahvit katetulla terassillamme vaaramaisemia ihaillen.

Ravintolalla on myös A-oikeudet ja se mahdollistaa kylmän oluen tai paikallisen kuohujuoman nautiskelun auringon lämmittäessä.