Nykykarjalainen pitoateria

Nykykarjainen pitoateria

on koottu karjalaista perinnettä kunnioittaen, oman alueen persoonalla höystettynä.

Aterian ehdottomia hittituotteita ovat talon piirootsupussa eli perinneleipomossa valmistetut uunituoreet karjalanpiirakat ja ilomantsilaiset vatruskat.

Ruokailu alkaa karjalaiseen tapaan monipuolisesta alkupalapöydästä, jota koristavat erilaiset kalaisat alkupalat ja runsaat salaatit.

Pääruokana herkutellaan kermakuorrutteisella lohella, sekä uunissa pitkään haudutetulla karjalanpaistilla lisukkeineen. Jälkiruokana nautitaan metsänantimia marjakiisselin muodossa, sekä kahvia ja haudutettua teetä.

Joulukuussa tarjolla on jouluinen juhlapöytä. Juhlapyhinä (pääsiäinen, äitienpäivä ja isänpäivä) ravintola tarjoaa teemaan räätälöidyn menu kokonaisuuden. Katso sesongin menut täältä.

Tiedossa olevat poikkeukset kattausajoissamme kevät-kesä 2022:

  • Su 3.4. nykykarjalainen pitoateria klo 11-13 (jonka jälkeen yksityistilaisuus)
  • La 21.5. nykykarjalainen pitoateria klo 11-14.30 (jonka jälkeen yksityistilaisuus)
  • Pe 24.6. (juhannusaatto) ravintola suljettu
  • La 25.6. (juhannuspäivä) nykykarjalainen pitoateria klo 10.30-13.30  (jonka jälkeen yksityistilaisuus)

Nykykarjalainen pitoateria katettuna:

Talviaikaan sunnuntaisin klo 11:00-15:00
Touko- ja syyskuussa viikonloppuisin klo 11:00-15:00
Kesä- ja elokuussa päivittäin klo 11:00-17:00 (ei juhannusaattona)
Heinäkuussa päivittäin klo 11:0019:00

Ryhmille saatavilla tilauksesta ympäri vuoden

Hintatiedot:
25€/hlö, 12,50€/lapset 5-12 vuotiaat ja alle 5-v veloituksetta.

Ryhmille 23€/hlö
Ryhmän minimikoko 16 aikuista, jossa joka 16. asiakas vapaapaikalla, vapaapaikkoja max. 2 hlö / ryhmä. Ennakkovaraus ja yhteislasku.

Menu

Pirtin perinneleipomosta

Karjalanpiirakat ja ilomantsilaiset vatruskat munavoin kera

Runsas salaatti- ja alkuruokapöytä

Vihersalaattia ja valkosipulista salaatinkastiketta (M, GL)
Salaattijuustokuutioita (L, GL)
Tomaatti-sipulisalaattia (M, GL)
Valkosipuliöljyllä höystettyä porkkanaraastetta (M, GL)
Tilli-etikkakurkkuja (M, GL)
Marinoitua punasipulia (M, GL)

Valamon Luostarin hapankaalia (M, GL)
Porkkana-puolukkahilloa (M, GL)
Metsäsienisalaattia (L, GL)

Kylmäsavulohta (M, GL)
Smetana- ja sherrysilliä (L, GL)
Pielisen kalajalosteen savusärkeä (M, GL)
Punajuuriterriiniä (M, GL) & bataatti-pinaattiterriiniä (L, GL
Karjalaista kaalia (L, GL)

Pääruoka

Uunikermalohta (L, GL)
Karjalanpaistia (M, GL)
Keitinperunoita ja uunijuureksia (M, GL)

Jälkiruoka

Raikasta marjakiisseliä (M, GL)
Kahvia/haudutettua teetä

Ruokajuomat

Menun hintaan sisältyy Hermannin viinitilan mustaviinimarjamehua, perinteistä kotikaljaa sekä vettä.

Menun PDF

Erityisruokavaliot

VL= Vähälaktoosinen L= Laktoositon M= Maidoton GL= Gluteeniton
Lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista saa henkilökunnalta. (EU-asetus 1169/2011) Muutokset menussa mahdollisia.

Valikoimassamme myös paikallisen Hermannin viinitilan kuohujuomia, marjaviinejä sekä liköörejä. Tutustu lisää viinivalikoimaamme täältä.

Nykykarjalainen pitoateria muuntautuu helposti juhlavampaankin tilaisuuteen ja on hyvä vaihtoehto pienille seurueille ja perhejuhlijoille.

Nykykarjalaiseen juhla-ateriaan sisältyy alla mainittu menukokonaisuus, jälkiruoaksi loihditaan täytekakku toiveidenne mukaan, pöytä koristetaan juhlaliinoituksin, pöytäkukkasin ja lautasliinat katetaan pöytään. Vain ennakkotilauksesta saatavilla.

Nykykarjalainen juhla-ateria 34€/hlö, 17€/lapset 5-12 v ja alle 5-v veloituksetta.

PDF-menu tässä

Pyydämme tekemään pöytävarauksen, huomioithan tämän erityisesti sesonkeina.

Lisätietoja ja pöytävaraukset sp. myynti@parppeinpirtti.fi