Vuoden yrittäjä

Vuoden yrittäjän on helppo hymyillä

04.12.2021

Maakunnan Vuoden 2021 -yritys

Joulukuussa Pohjois-Karjalan Yrittäjien maakunnallisessa yrittäjäjuhlissa Kimmelissä pokkasimme vuoden yrittäjäpalkinnon.

Maakunnan vuoden yritys 2021

Kiitollisina otimme vastaan tämän Pohjois-Karjalan yrittäjien myöntämän kunnianosoituksen.

Maakunnan Vuoden Yrittäjä- palkinnon saajat valitsi palkintoraati, johon Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitus oli nimennyt Jaana Reimasto-Heiskasen, Tapani Hirvosen, Seppo Turusen ja Kyösti Kakkosen.

Kun Merja Blomberg yrittäjäyhdistyksestä soitti minulle tästä palkitsemisesta, en ollut uskoa korviani. Ei sillä, ettemmekö olisi tehneet kovasti töitä sen eteen tai ansainneet sitä.

Erityisesti koronan mukanaan tuomat vastoinkäymiset ovat haastaneet meidät kehittämään toimintaamme tietynlaisten paineiden alla. Olemme kokeneet matkan varrella myötä- ja vastamäkiä, mutta yhdessä olemme niistä selvinneet ja niistä on otettu kaikki oppi irti.

Yrittäjänä Ilomantsissa

Tunnustus sai miettimään syvemmin yrittäjyyttä, erityisesti pienellä paikkakunnalla toimimisen näkökulmasta. Kun vuonna 2016 hyppäsin yrittäjän saappaisiin, olen kokenut saavani paikallisen yrittäjäyhdistyksen täyden tuen ja apua silloin kun olen tarvinnut. Keskusteluyhteys ja avoimuus on säilynyt koko tämän ajan. En usko, että kukaan muu kuin toinen yrittäjä voi ymmärtää yrittäjyyden mukanaan tuoman vastuun ja paineen. Riskejä on uskallettava ottaa ja niiden lopputulos on pystyttävä kantamaan.

Yhdessä olemme enemmän

Yksin emme ole yhtään mitään. Iso kiitos yrityksen menestyksestä kuuluu henkilökunnalle, myös niille jotka eivät ole enää yrityksen toiminnassa mukana. Koen jokaisen työpanoksen olleen tärkeä osa Ravintola Parppeinpirtin kasvu- ja kehitystarinaa. Olen saanut uusia näkemyksiä ja mikä tärkeintä, olen oppinut itsestäni.

Polkumme on vasta alussa, mutta jo nyt olemme saaneet monenlaisia työkaluja yhteisen tarinan rakentamiseen. Tästä on hyvä jatkaa. 

"Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry on maakunnan pienten ja keskisuurten yritysten sekä yrittäjien järjestö. Toimimme edunvalvojana ja vaikuttajana parantaen pk-yritysten kannattavan toiminnan edellytyksiä ja osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun tuoden mukaan pk-yrittäjien äänen. Työhömme kuuluu myös rooli yrittäjiä ja sidosryhmiä yhdistävänä foorumina. Edunvalvonta- ja vaikuttamistyöhömme voit tutustua tarkemmin Edunvalvonta-sivulla.

Yrittäjäjärjestö toimii kolmiportaisesti. Jäsen kuuluu omaan paikallisyhdistykseensä, mutta saa yhdellä jäsenmaksulla koko järjestöketjun edut. Kattojärjestö Suomen Yrittäjät ajaa yrittäjien etuja mm. maan hallituksen, eduskunnan ja keskeisten etujärjestöjen suuntaan sekä Euroopan Unionissa. Paikallisyhdistykset vaikuttavat kunnalliseen ja seudulliseen päätöksentekoon elinkeinopolitiikan kysymyksissä. "

Teksti lainattu Pohjois-Karjalan yrittäjien sivuilta.

Tutustu lisää yrittäjäyhdistyksen toimintaan täällä.

Neuvokas-lehdestä pääset lukemaan haastattelun, jonka Jyrki Pönkkä kirjoitti aiheesta.

Lue tästä